Дан словенске писмености и културе – огранак Ниш

Објављено: 
18.05.2022

Дан словенске писмености и културе обележава се 24. маја у част Свете равноапостолне браће Ћирила и Методија, аутора првог писма Словена. Поводом обележавања овог датума, у Нишу се организују разне књижевне трибине и манифестације у оквиру основних и средњих школа.

Чланови СКОР-а огранак у Нишу у сарадњи са представницима основне школе “Ђура Јакшић” у Јелашници поред Ниша, одржали су прву од многих књижевних трибина које ће уследити. Програм је реализован у оквиру две групе, и прилагођен узрасту деце. Примећена је заинтересованост, нарочито деце млађег узраста, за изражавање кроз писану реч, те су неки од њих узели и активно учешће у трибини. Као подстрек за наставак њиховог рада предложено је да они постану најмлађи чланови нишког огранка СКОР-а, у статусу пријатеља Савеза.

Библиотека школе обогаћена је са још 15 књига, аутора и чланова нишког огранка СКОР-а, а са управом је договорена и даља сарадња.

На трибини су учествовали: Марија Јотић – председница нишког огранка СКОР-а, Живкица Мила Поповић, Милорад Цветковић, Светлана Илић, Милијана Јовановић и Милосав Петровић.