Међународни фестивал поезије - Санкт Петербург 2023

Објављено: 
29.03.2023

     25.-26.03.2023. одржан је V Међународни фестивал поезије у Санкт Петербургу, Русија. На фестивалу је учествовало и 50 чланова СКОР-а, заступљених у руско-српском зборнику под називном „Пријатељство”, захваљујући ангажовању Марије Јотић, председнице нишког огранка. Ове године је учествовало 1425 писаца из око 62 града широм света.  

    

     Међународни фестивал посвећен Дану поезије већ пету годину се одржава у Санкт Петербургу. Основала га је песникиња и лауреат културе, ванредни професор на катедри за језик и књижевност са академским звањем из Санкт Петербурга Стефанија Данилова.

 

     На званичном сајту организатора може се погледати ранг листа учесника који су остварили одређени број бодова, и којих је 1407. Упоређујући листу коју смо добили и ону на сајту констатовано је да одређени број писаца СКОР-а није унет у листу, те смо упутили примедбу организатору.  

 

     26.03.2023. у већини градова учесника организовано је свечано проглашење најбољих радова по оцени жирија и љубитеља поезије, а Гала концертом је свечано овај фестивал завршен. У директном укључењу, током завршне вечери, Марија Јотић је имала прилику да се обрати и пренесе поздраве у име руководства и свих чланова СКОР-а.

 

     По речима организатора, оваквих фестивала биће још у низу, стога нам желимо још више успеха у даљим надметањима.