Промоција „Сазвежђа 23“ – нишки огранак

Објављено: 
07.12.2023

Дана 5.12.2023., у просторијама Клуба пензионера „Ниш-наш град“,  нишки огранак  СКОР-а одржао је књижевно вече на коме су промовисани зборници: „Сазвежђа 23“'-стваралаштво чланова СКОР-а у 2023. години, „Дружба-Пријатељство“-двојезични зборник српско-руске поезије и „Хиперпоема“ – најобимнији зборник светске поезије који је ушао у Гинисову књигу рекорда.
     Књижевно вече је отворио Славољуб Савић, председник Клуба пензионера „Ниш-наш град“, и пожелео добродошлицу и успешну будућу сарадњу писцима СКОР-а, након чега се присутнима обратила и председница нишког огранка СКОР Марија Јотић са излагањем о историјату и раду Савеза књижевника у отаџбини и расејању.
     Зборници су представљени казивањем стихова из зборника, у коме су учествовали чланови нишког огранка СКОР, гости из У.П. „Чегар“ из Ниша  и Александар Митровић  председник Удружења књижевника „Бранко Миљковић“ из Ниша.

     Књижевно вече је искоришћено да се учесницима поделе дипломе и сертификати о учествовању.

     Чланови нишког огранка Савеза који су учествовали у одржавању књижевне вечери и промоцији зборника су:

1. Марија Јотић –председница нишког огранка СКОР-а
2. Живкица Мила Поповић
3. Светлaна Илић
4.Тања Трашевић
5. Милијана Јовановић
6. Милосав Петровић
7. Лука Ђорђевић, пријатељ Савеза
 

Песници - гости књижевне вечери и такође учесници у међународном књижевном пројекту – „Хиперпоемa“ су:

1.Александар Митровић,
председник Удружења књижевника „Бранко Миљковић“-Ниш
2. Станија Пљеваљчић
3. Љиљана Радојковић
4.Војислав Ђорђевић
5.Јовица Младеновић
 

     На крају, Савез књижевника у отаџбини и расејању Нови Сад, као и чланови нишког огранка СКОР-а упутили су посебну захвалност председнику пензионера Славољубу Савићу, као и свим члановима клуба који су са одушевљењем пратили програм.

      Као један од видова будуће сарадње је и акција прикупљања књига и формирање библиотеке за потребе Клуба пензионера „Ниш-наш град“, од стране чланова нишког огранка СКОР-а. Један леп гест који ће најстаријима дати могућност да уживају у лепој литератури и очувању духа и виталности.